Švýcarské koláčky

28.5.2012
Potřebujeme:

21 dkg polohrubé mouky, 14 dkg mandlí, 14 dkg másla, 14 dkg moučkového cukru, skořice, citronová kůra, 1 vejce, 1 žloutek, 3 rozdrcené hřebíčky, na potření 1 bílek a krystalový cukr

Jak na to:

Z mouky, pomletých mandlí, másla, citr. kůry, skořice, hřebíčku, vajíčka a žloutku vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet v chladu, min. půl hodinku. Odpočinuté těsto vyválíme na plát asi 4 mm silné a formičkami vykrajujeme kolečka. Každé potřeme rozmíchaným bílkem a posypeme krystalovým cukrem. Pečeme asi 10-15 min. při 180 ° C. Krystalový cukr se během pečení krásně rozpustí a vznikne z něj takový karamel.

Podobné recepty:

Nekynuté koláčky, Linecké koláčky, Švýcarské brambory, Dolkové koláčky, Jáhlové koláčky s ovocem