Svíčkové řezy alla Panna

Potřebujeme:

400 g hovězí svíčkové, 1 cibule, olivový olej, 1 smetana na šlehání, 1 konzerva sardelových oček s capari, 1 stroužek česneku, 100 g drcených rajčat, sůl, bílý mletý kořene

Jak na to:

Maso nakrájíme na plátky zhruba centimetr silné, jemně ho poklepeme prsty, osolíme, opepříme. Prudce ho opečeme na rozpáleném olivovém oleji. Do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a sardelové očka, z nichž jsme vybrali capari. Dále přidáme drcené rajčata, podle potřeby osolíme, opepříme, necháme přejít varem a zalijeme smetanou. Když omáčka vře, přidáme maso, aby se chutě spojily. Na závěr přidáme capari. Doporučujeme podávat s vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Svíčkové řezy na pórku, Zapékané svíčkové řezy, Medailonky na barevném pepři se žampiony, Grilované medailony z vepřové svíčkové, Pollo alla Bílá paní-kuřecí prsa alla Bílá paní