Zapékaný květák s rýží

Potřebujeme:

250 g rýže, 1 středně velký květák, 2 menší cibule, 3 dcl rajčatového protlaku, 250 g uzeného tofu sýra, česnek, olej, vegeta
Salát: 300 g okurek na salát, salátový olej, cukr, ocet, sůl, mletá červená paprika

Jak na to:

Na oleji osmahneme rýži, zalijeme ji vodou, přidáme vegetu a zakrytou vaříme. Květák rozdělíme na co nejmenší růžičky a osmahneme na již předsmažených a nadrobno nakrájené cibuli. Přidáme rajčatový protlak, vegetu, krátce dusíme a hned po dovaření přidáme ještě i prolisovaný česnek. Když květák trochu vychladne přidáme nastrouhaný tofu sýr. Ke květáku přimícháme i uvařenou rýži a v zapékací misce pečeme asi třicet minut. Před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou.

Okurkový salát: Nastrouhané okurky zalijeme směsí vody, oleje, octa, cukru, případně soli. Ozdobíme mletou červenou paprikou.

Podobné recepty:

Květák zapékaný se špagetami, Zapékaný květák, Zapékaný květák s párkem, Zapékaný květák na italský způsob, Zapékaný květák