Čipkárskô

Potřebujeme:

3 l studené vody, 1 kg hovězího masa, 2 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 mrkve, 3 petržele, 1 kedlubna, 0,5 kg brambor, 1 lžíce vepřového sádla, sůl, paprika, kmín, pepř
Tlapky: polohrubá mouka, vajíčko, voda, sůl

Jak na to:

Do vody dáme vařit maso nakrájené na kostky, cibuli nakrájenou na čtvrtky a česnek. Když to začne vřít, přidáme sůl, papriku, kmín a pepř. Na mírném ohni vaříme do poloměkka. Tehdy přidáme mrkve nakrájené na kostičky, stejně i petržel a kedlubnu přidáme nakrájený na kostičky. Když zelenina změkne přidáme brambory, také nakrájené na kostičky. Na závěr dáme do pokrmu lžíci vepřového sádla a natrhané tlapky.

Tlapky: Z polohrubé mouky, vajíčka, vody a špetky soli vyrobíme těsto, to rozválíme a natrháme na menší kousky, které necháme oschnout. Až když jsou dostatečně vysušené, přidáváme je do polévky.