Kynuté koláče Báleš

Potřebujeme:

0,5 kg polohrubé mouky, 300 g másla, 1 čerstvé droždí, 1 vajíčko, 0,5 l mléka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce krystalového cukru, citronová kůra, povidla, moučkový cukr

Jak na to:

Kvásek uděláme tak, že do poloviny připraveného mléka dáme droždí, krystalový cukr a špetku mouky. Zatímco začne kvásek kynout připravíme si z mouky, rozpuštěného másla, citrónové kůry, vajíčka a vanilkového cukru základ, do kterého přidáme kvásek. Vše důkladně vypracujeme a necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvarujeme placičky, které opékáme na plotně z obou stran. Za tepla je natíráme máslem a švestkovými povidly. Můžeme je ještě posypat i moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Těsto na kynuté koláče, Kynuté těsto na buchty, vdolky a koláče, Kynuté těsto na všechno, Rybízový koláč s tvarohovou nádivkou, Kynuté koláče