Kapustnica s bramborovým chlebem

Potřebujeme:

Kapustnica: 1 kg kysaného zelí, 3 dkg sušených hub, 2 nožičky klobásy (domácí papriková), 40 dkg uzeného vepřového masa, pepř, bobkový list, 3 stroužky česneku, sůl nebo polévkové koření, 2 - 3 lžičky mletého kmínu, surový nastrouhaný brambora, kyselá smetanu
Bramborový chléb: 0,5 kg hladké mouky, 2 vařené brambory, 1 KL soli, 2 KL nemleté ​​kmínu, 2 KL octa, 1 kostka droždí, špetka cukru, 3 dcl vody, olej na potření

Jak na to:

Přecezené zelí zalijeme vodou. Přidáme pepř, kmín a bobkový list. Přidáme houby, uzené maso a klobásy. Vaříme cca 1 hodinu, kterou využijeme na přípravu chleba. Přidáme česnek, zahustíme bramborám, dosolíme podle potřeby. Podáváme ve vydlabaných chlebu, zajídá střídkou. Můžeme dochutit lžící smetany.

Postup na výrobu chleba: Z droždí, cukru a vody uděláme kvásek. Mouku, brambory, sůl, kmín a ocet smícháme. Přidáme kvásek. Polotovar těsta necháme kynout, potom ho rozdělíme na 2 bochníky. Troubu předehřejeme na 200 C.

Podobné recepty:

Slovenská kapustnica, Tchynina kapustnica, Kapustnica, Kapustnica s houbami, Slovenská kapustnica