Hraběnčiny řezy

28.5.2012
Potřebujeme:

45 dkg polohrubé mouky, 30 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 1,5 kg strouhaných jablek, půl balíčku prášku do pečiva, 1 rostlinný tuk, skořice, rozinky

Jak na to:

Z mouky, poloviny cukru, žloutek, tuku a prášku do pečiva vypracujeme tužší těsto. 2/3 vyložíme na plech a 1/3 odložíme do lednice. Z jablek vymačkáme šťávu, rozložíme na těsto, posypeme skořicí, druhou polovinou cukru a rozinkami. Rozetřeme ušlehaný sníh a nastrouháme těsto z chladničky. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatová.

Podobné recepty:

Hraběnčiny řezy, Hraběnčiny řezy, Hraběnčiny řezy, Hraběnčiny řezy, Hrabenčiny řezy