Šalvějové medailonky na špízu s čerstvou grilovanou kukuřicí

Potřebujeme:

600 g vepřové panenky, 100 g šalvěje, 200 g uzeného bůčku, 200 g tenkých plátků uzené prorostlé slaniny, olivy plněné paprikou, kukuřičné palice, olej, máslo, sůl, mletý pepř

Jak na to:

Vepřovou panenku nakrájíme na asi 2 cm silné plátky, osolíme, opepříme a na každý medailonek položíme dva šalvějové listy. Plátky bůčku ovineme kolem medailonků tak, aby šalvějové lístky nepopadali. Medailonky a olivy střídavě napíchneme na špíz, opečeme na předem rozehřáté pánvi a na závěr asi 10 minut dopečeme v troubě. Kukuřičné palice necháme okapat, potřeme máslem a opékáme spolu se slaninou asi 10 minut. Pokud je kukuřice čerstvá, opékáme déle - přibližně 15 minut. Podáváme s medailonky.

Podobné recepty:

Telecí medailonky se salátem, Telecí medailonky, Srnčí medailonky se šafránově omáčkou, Srnčí medailonky se šafránově omáčkou, Ledový salát s grilovanou cuketou a vařeným vejcem - pro 1 osobu