Pleskavica s ovčím sýrem

15.5.2012
Potřebujeme:

500 g mletého hovězího masa, 100 g ovčího sýra, 1 feferonka, 2 masité papriky, 2 cibule, 3 stroužky česneku, kečup nebo oloupané rajčata, pepř, sůl, kmín, olej

Jak na to:

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, kmínem, nakrájenou feferonkou a s utřeným česnekem. Vytvarujeme dvě tenčí masové placky, na jednu uložíme ovčí sýr a druhou plackou ji přikryjeme. Vytvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce a vysmažíme v rozpáleném oleji. Papriku a cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme kečup. Touto omáčkou polijeme hotovou pleskavicu.

Podobné recepty:

Brambory zapečené v těste, Salát ze zeleného hrášku, Farmářský salát, Salát s ovčím sýrem, Cizrnový kotlík