Steak Bourbon

Potřebujeme:

400 g hovězí svíčkové, 25 g másla, 200 g oleje, 20 g čerstvé petrželky, 50 g kajanského koření, 5 cl whisky bourbon, 2 dl omáčky Louisiana, 2 dcl vývaru, 2 cl vinného červeného octa, cukrový sirup, sojová omáčka

Jak na to:

Svíčkovou osolíme, posypeme kajanským kořením, přelijeme olejem a necháme asi hodinu odstát. Pak ji prudce osmažíme z obou stran. Intenzitu určíme podle toho, jaký typ steaku připravujeme. Do výpeku přidáme vývar, sójovou a Louisiana omáčku a povaříme. Na druhé pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme ji cukrovým sirupem, aby mírně zkaramelizované. Přidáme ji do omáčky, kterou dále vaříme a před dokončením ještě dochutíme připravenou whisky. Steak touto omáčkou přelijeme. Podáváme buď s čerstvou nebo grilovanou zeleninou.

Podobné recepty:

Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Metropolitan hovězí steak, Steak z lososa na bylinkovém másle, Steak se sýrem, Masíčko na gril na poslední chvíli