Karé na sladko

Potřebujeme:

1,5 kg vepřového karé bez kosti, 30 dkg tvarohu, balíček rozinek, 2 - 3 vejce, křišťálový cukr, sůl, muškátový ořech mletý nebo strouhaný celý, 2 dl suchého vína, šlehačkovou smetanu, hořkou čokoládu

Jak na to:

Maso nařežeme na kapsu, osolíme, naplníme směsí tvarohu, rozinek, vajec, cukru, muškátového ořechu a zavřeme. Zapékáme asi 45 minut v předehřáté troubě. Potom maso vyjmeme, do výpeku přilijeme víno, necháme sevřít, přidáme smetanu, těsně před sevřením odstavíme, přidáme čokoládu a necháme rozpustit. Podáváme s vařenou rýží.

Podobné recepty:

Skalolezecké karé, Vepřové karé v bramborovém těstíčku, Přelétavý motýl z vepřového karé, Vepřové karé na víně, Vepřové karé na smetaně