Vepřové kotlety v broskvové marinádě

Potřebujeme:

600 g vepřové kotlety bez kosti, 1 konzerva broskvového kompotu, 200 ml oleje, 2 chilli papričky, 50 g čerstvé máty, sůl, 1 citron, worcesteru, grilovací kořenící směs
Ovoce na grilování: 1 jablko, 1 hrušku, 2 čerstvé fíky, 1 žlutý meloun

Jak na to:

Vykostěné kotlety odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi dva centimetry. Každý plátek osolíme, opepříme grilovacím kořením a na dva dny vložíme do marinády, kterou jsme si připravili rozmixováním sterilizovaných broskví s olivovým olejem, chilli papričkami, čerstvou mátou, citronovou kůrou a worcesterem. Marinádu můžeme vylepšit sladkým červeným vínem. Plátky marinovaného masa během grilování podle potřeby potíráme marinádou. Umyté ovoce zbavíme jadérek a grilujeme stejně jako maso s minimálním množstvím oleje.

Podobné recepty:

Vepřové kotlety v marinádě roštáky (6 osob), Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety na pomerančích