Rybí závitky plněné houbami a olivami

15.5.2012
Potřebujeme:

500 g ryby, sůl, bílý pepř, 1 citron, olivový olej, 100 g žampionů, 100 g hlívy ústřičné, 100 g černých oliv, kapary, 2 vejce, 250 ml smetany na šlehání, 200 ml bílého vína, 150 g másla, 100 g koriandru nebo petrželky, 4 velké brambory, hladká mouka

Jak na to:

Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a posypeme čerstvým estragonem. Očištěné a omyté houby posekáme a spaříme na másle se solí a bílým pepřem. Po vychladnutí přidáme posekané černé olivy, kapary a surový žloutek. Rybí filety naplníme houbovou směsí a stočíme. Pečeme na másle v troubě s teplotou 190 C asi deset minut. Pak závitky vyjmeme. Výpek dochutíme bílým vínem a smetanou na šlehání, povaříme a nakonec přidáme posekanou petrželovou nebo koriandrovou nať. Brambory předvaříme v osolené vodě s větším množstvím másla. Pak je lehce pomoučněný pečeme v troubě, dokud se na nich nevytvoří kůrka.

Podobné recepty:

Kuřecí závitky s olivami, Kruti závitky s brambory, Krůtí závitky plněné chřestem, Závitky z rybích filetů, Plněné telecí závitky