Domácí gyros

Potřebujeme:

500 g roštěnky, 50 g čerstvého zázvoru, 200 ml oleje, sůl, česnek, plnotučná hořčice, koření Gyros, koření Garam Masala, Maizena-solamyl, 500 g arabského chleba, 500 g čerstvé barevné papriky, 250 ml zakysané smetany, strouhaný křen v sladkokyselém nálevu , 1 svazek jarní cibulky, 1 svazek ředkvičky, 100 g sýru Eidamu

Jak na to:

Roštěnku nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek, lžíci hořčice, pepř Gyros a Garam Masala, lžíci maizeny, dobře zamícháme a necháme krátce odležet v chladničce. Umyté papriky osolíme, potřeme olejem a dáme péct do trouby s teplotou 250 C, dokud se nespeče slupka. Po vychladnutí slupku spolu s jadřincem odstraníme, dužinu na jemno nakrájíme a dochutíme solí a citronovou šťávou, případně čerstvou bazalkou. Maso prudce opečeme na pánvi. Arabský chléb v troubě zahřejeme, překrojíme na polovinu a každou plníme masem, pečenými paprikami, nadrobno nasekanou cibulkou a ředkvičky a strouhaným sýrem. Podáváme se smetanou ochucenou křenem.

Podobné recepty:

Gyros, Minutka „gyros“, Gyros v arabském chlebu, Vajíčka za studena, Těstoviny ala Adriena