Soté z hovězího masa na zelené paprice se žampiony

Potřebujeme:

800 g hovězího masa z roštěnky, 1 středně velká cibule, 2 velké zelené papriky, 1 konzerva žampionů nebo stejné množství sušených hub, 1 smetana na šlehání, 1 feferonka, olej, sůl, pepř

Jak na to:

Maso nakrájíme na nudličky, cibulku usmažíme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou zelenou papriku, osmahneme, přidáme nakrájené maso a narychlo osmahneme. Osolíme, přidáme pepř, feferonku, žampiony nebo namočené sušené houby. Směs podlijeme vývarem a udusíme do měkka - v tlakovém hrnci stačí dusit 5 minut. Takto upravené maso zalijeme sladkou smetanou ke šlehání. Podáváme s rýží, hranolkami, řepným nebo hlávkovým salátem, případně s míchaným zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Kopaničářské králičí soté, Kuřecí soté se sýrem s modrou plísní, Kuřecí soté se sýrem s modrou plísní, Zeleninové soté z kuřecího masa s bramborovými pusinkami a pórkem, Vajíčkové-sýrové kuličky