Ryba s kari a ovocem

15.5.2012
Potřebujeme:

4 ks filé z tresky, každý asi 200 g, šťáva z citronu, 1 červená cibule, 20 g másla, 2 banány, 1 konzerva ananasu, 2 jablka, česnek, sůl, mletý bílý pepř, tabasco, kari, smetana

Jak na to:

Filé pokapeme citronovou šťávou. Cibuli na jemno nasekáme a osmahneme na másle. Banány nakrájíme na kostičky, ananas na proužky, jablka oloupeme, zbavíme jaderníků a pokrájíme nadrobno. Ovoce smícháme s cibulí a přidáme oloupaný prolisovaný česnek. Směs okořeníme, osolíme, přidáme tabasko, kari a nakonec smícháme se smetanou. Filé osolíme, opepříme, 2 ks vložíme do mísy na pečení a pokryjeme ovocnou směsí. Na to položíme další 2 kousky filé a opět pokryjeme ovocnou směsí. Pečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme s topinkami z tmavého pečiva.

Podobné recepty:

Ryba na kari koření, Smetanové zapečené file, Zapékaná ryba s nivou, Zapékaná ryba s nivou, Kuřecí salát s ovocem