Balkánské papriky

Potřebujeme:

500 g masitých paprik, 6 stroužků česneku, 1 dcl oleje, 1 PL octa, sójová omáčka, sůl, petrželová nať

Jak na to:

Na rozehřáté plotně opečeme do černá a ze všech stran papriky. Ještě teplé je vložíme do hrnce a zakryjeme, aby kopulovali. Zatím z oleje, česneku, petrželky a sójové omáčky vyrobíme dresink. Spařené papriky zbavíme černé kůže tak, aby šťáva, která z nich bude vytékat, okapané přímo do připraveného dresinku. Po očištění papriky nakrojíme na čtyři části a vložíme do dresinku. Podáváme s bílou bagetou.

Podobné recepty:

Balkánske brambory, Balkánské těstoviny, Bramborová bomba po balkánský, Balkánské kuřecí kapsy, Plněné papriky sýrem