Provensálská dušená zelenina s luteránskými Papričkami

Potřebujeme:

3 čerstvé papriky - červená, zelená, žlutá, 3 rajčata, 1 hlavička česneku, 1 lilek, 1 cuketa, 2 feferonky, pórek, olivový olej, oregano, kmín, sůl, mletá paprika sladká, mletá paprika pálivá, rulandské bílé víno, vepřové klobásky

Jak na to:

Všechny druhy zeleniny nakrájíme, nasolíme, mírně opepříme všemi přísadami, uložíme do mísy z Janského skla a dáme péct. Po čtvrthodinku pečení slijeme vodu, znovu přidáme všechno koření, včetně česneku a feferonek. Zapečeme. Vepřové klobásky uvaříme. Podáváme je s dušenou zeleninou a čerstvým žitného chleba.

Podobné recepty:

Sójové rizoto, Dušená jehněčí kýta, Cuketová polévka, Italská polévka, Vynikající zapékaná zelenina