Boršč ála Kuštár

Potřebujeme:

2 středně velké červené řepy, 3 - 4 brambory, 1 cibule, 4 mrkve, 3 petržele, 2 stroužky česneku, sladká bílá, červená, případně kvašené zelí, 2 velká rajčata, zakysaná smetana, bujón, 10 dkg másla, vegeta, majoránka, bílé koření, maggi, vinný ocet

Jak na to:

Část červené řepy nakrájíme na kostičky, zbytek nastrouháme. Mrkev, rajčata, petržel, brambory, zelí a cibuli nakrájíme na kostičky. Osmahneme na másle na pánvi, aby se zelenina nerozvařila. Do vařící vody dáme červenou řepu a vaříme 15 - 20 minut. Přidáme zeleninu a vaříme dalších 10 - 15 minut. Dochutíme vegetou, majoránkou, bílým pepřem a maggi. Před podáváním přidáme lžičku vinného octa a podle chuti zakysanou smetanu.

Podobné recepty:

Kuřecí dobrůtky alá kfc, Boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Běloruský boršč