Smažený pórek v žampiónovou těstíčku s čekankovou omáčkou

Potřebujeme:

600g pórku, 100 g šampionů, 200 g hl. mouky, 5 dcl mléka, 5 ks vajec, 5 dcl oleje, 2 ks střední čekanky, 200 g tatarské omáčky, sůl, pepř, petrželka, muškát

Jak na to:

Pórek nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka. Z mouky, vajec, mléka a žampionů si vymícháme husté těsto, které dochutíme solí, muškátem a kořením. Nakrájený pórek pomoučníme a opatrně namáčíme do připraveného těsta. Smažíme postupně předem rozehřátém oleji. Z jedné čekanky si natrháme listy na talíř, na které pak ukládáme smažený pórek. Z druhé čekanky si připravíme omáčku. Čekanku a tatarskou omáčku spolu vymixujeme na jemno a podáváme.

Podobné recepty:

Chřest smažený v těstíčku, Smažený sýr se šunkou, Smažený květák v pivním těstíčku, Smažený ananas v těstíčku s medem, Smažený chřest s rajčaty