Houbová polévka v Bosňáků

Potřebujeme:

5 dkg sušené hlívy, 10 dkg čerstvých žampionů, 1 větší cibule, 15 dkg brambor, olej, sůl, pepř, mletá červená paprika, bujón nebo hotový vývar, 1 dcl bílého vína, hladká mouka, muškátový ořech, 2 Bosňáků, petrželová nať

Jak na to:

Sušené houby předem namočíme do vody, aby nasákly a změkly. Oloupeme a nakrájíme brambory a cibuli, nakrájíme žampiony. Cibuli spolu s bramborami osmahneme na oleji, přidáme žampiony a scezené hlívy. Směs opečeme, přidáme mletou červenou papriku a hned podléváme bujónem nebo vývarem. Polévku přivedeme do varu a vaříme asi 15 minut. Pak ji zahustíme moukou, dochutíme muškátovým oříškem a podle chuti dosolíme. Vrchní kůrku z Bosňáků odřízneme, vydlabeme střed a v takto upraveném Bosňáků podáváme polévku. Zdobíme petrželkou. Vydlabané část nakrájíme na krutony, které opražíme na pánvi a podáváme k polévce.

Podobné recepty:

Plněné Bosňáků, Krémová cibulačka v Bosňáků, Česneková krémová polévka v Bosňáků, Polévka Gremium, Houbová polévka s drobením