Tančící panenka

Potřebujeme:

600 g vepřové panenky, 4 ks dlouhé bílé papriky, 8 ks starých brambor ve slupce, 1 sýr niva - trojúhelník, 2 dcl smetany na vaření, sůl, pepř, olivový olej, česnek, zelená vegeta

Jak na to:

Nakrájenou panenku prudce opečeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a odstavíme. Připravit ji můžeme i na grilu. Podobně postupujeme s paprikou, kterou opečeme na plotýnce, oloupeme a dáme do Jánské misky s olivovým olejem. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, promícháme a necháme zapařit. Upečeme brambory ve slupce. Připravíme Nivovou omáčku se šlehačkou. Všechny produkty uložíme na talíř, ozdobíme omáčkou a vegetou.

Podobné recepty:

Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Vepřová panenka v lístovém těstě, Panenka v šátku, Marinovaná vepřová panenka na tymiánu, Vepřová panenka se švestkami a zapékaným bramborem