Kuřecí játra na dijonská způsob

22.5.2012
Potřebujeme:

800 g kuřecích jater, 250 g másla, 200 g cibule, 3 dcl suchého bílého vína, 150 g dijonské hořčice, sůl, pepř, petrželka, citrónová šťáva

Jak na to:

Část másla rozpustíme ve velké pánvi a opražíme játra ze všech stran. Játra vyjmeme a na pánvičce osmahneme cibuli, přidáme víno a obsah pánve přivedeme do varu na prudkém ohni tak, aby se její obsah snížil. Do pánve přidáme zbylé máslo, sůl, hořčici, pepř a cit.šťávu. Do omáčky přidáme zpět játra a petrželku a pomalu zahříváme, omáčka nesmí začít vřít. Podáváme s mladým hráškem nebo baby karotkou.

Podobné recepty:

Kuřecí játra na dijonská způsob, Kuřecí játra na indický způsob, Jednoduchá kuřecí játra, Kuřecí pohoda, Játra na gruzínský způsob