Farfalle s lososem a pomerančem

Potřebujeme:

250 g filety z lososa, 2 sladké smetany, nebo smetana na vaření, 1 větší bujón, 1 pórek, suché bílé víno, bílý pepř, sůl, máslo, těstoviny Farfalla, 1 pomeranč, 2 citrony

Jak na to:

Lososa nakrájíme na kostičky, polijeme citronovou šťávou a jemně osolíme, vložíme do chladničky. Pórek nakrájíme na kolečka a na másle udusíme ve velké pánvi (velká nádoba je nutná, protože se vše dělá v ní). Zalijeme šlehačkou, přidáme asi 1 dcl vývaru a 1 dcl bílého vína a bílý pepř. Vaříme 20 min pokud se část vody neodpaří a omáčka nezhoustne. Mezitím uvaříme těstoviny-osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme trochu oleje, přidáme těstoviny, přikryjeme a sporák vypneme. Takto se nám těstoviny nerozvaří. O 5 min, vybereme, neumývame vodou, jen přidáme trochu másla a promícháme. Omáčku ještě ochutíme - přidáme podle chuti víno nebo sůl, či citrónovou šťávu. Vložíme lososa a kousky pokrájeného pomeranče. Ještě trochu povaříme. Nakonec přidáme těstoviny. Promícháme, povaříme.

Podobné recepty:

Tvarohová pomazánka s lososem, Tvarohová pomazánka s lososem, Farfalle s lososem a pomerančem, Těstoviny s lososem (Farfalla salmone), Motýlci farfalle s nivou a kuřecím masem