Italský rýžový salát

Potřebujeme:

500 g rýže, 1 sáček zelených oliv, 2 větší konzervy drceného tuňáka v oleji, 1 větší nebo 2 menší konzervy sterilované kukuřice, 2 středně velké kapie - červená a zelená, kapary, 3 jarní cibulky, 20 dkg sýra Eidam, kurkuma, sůl, 2 vejce, olej, sezónní zelenina dle vlastního výběru

Jak na to:

Rýži mírně osmahneme na oleji, zalijeme vodou, přidáme sůl, na přibarvení trošku kurkumy, uvaříme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Olivy, tuňáka, kukuřici, kapary, spolu s nakrájenou kapií a cibulkou, smícháme s rýží a vychlazené podáváme. Jednotlivé porce posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme plátky vajec.

Podobné recepty:

Italský rýžový salát, Pohanková kaše, Italský salát Napoli, Špagety s italským salátem, Rolky z krevet se zeleninou