Spišský salašnický řízek

Potřebujeme:

400 g vepřového karé bez kosti, 250 g oštiepku, 2 stroužky česneku, 2 vejce, trochu bílého vína, strouhanka, hladká mouka, sůl, olej, kečup, čerstvá červená paprika

Jak na to:

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme. Potřeme utřeným česnekem a položíme na něj plátek oštiepku. Vejce, hladkou mouku a 5 dkg nastrouhaného oštiepku vypracujeme na těsto, ve kterém budeme řízky obalovat. V případě potřeby jej zředíme bílým vínem. Maso nejprve obalíme v cestě, pak ve strouhance. Smažíme na oleji.
Jako přílohu podáváme pečené brambory.

Podobné recepty:

Hovězí řízek Dubarry, Kuřecí na kokosu, Plněný řízek, Kuřecí řízek,ala chipsy, Liptovská růže