Ryba plněná zelím

30.5.2012
Potřebujeme:

2 ryby 20 - 250 g (pstruh, candát), 140 g kysaného zelí, 1 velká cibule, 5 PL másla, 1 dcl oleje, mléko, 5 PL zakysané smetany, strouhanka, hladká mouka, pepř, sůl

Jak na to:

Z vykuchané ryby odstraníme, oči, žábry a kosti. Rybu zabalíme do utěrky namočené v mléce a necháme odstát asi hodinu. Potom rybu osolíme a opepříme. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu, přidáme cibulku osmaženou na oleji a dusíme do měkka. Touto směsí naplníme rybu, polijeme polovinou smetany, posypeme strouhankou a potom moukou. Zapékáme na másle. Během pečení, které trvá zhruba 15 min., Poléváme zbylou smetanou. Při podávání poléváme rybu šťávou, kterou jsme získali při pečení a dozdobíme petrželkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory s nasekaným česnekem a octem.

Podobné recepty:

Paprika plněná zelím, Plňená roláda, Zapékaná ryba s nivou, Ryba na kari koření, Zapékaná ryba s nivou