Candát v ořechové krustě

30.5.2012
Potřebujeme:

600 g candáta, sůl, hladká mouka (na obalování), čerstvé bylinky (petrželka, pažitka, tymián, šalvěj, bazalka), 2 PL oleje, 2 vejce, 60 g tvrdého sýra, 100 g vlašských ořechů, 2 lžíce másla, 3 PL strouhanky, máslo, koření na ryby, mleté ​​nové koření

Jak na to:

Candáta podélně překrojíme, zbavíme kůže a kostí, osolíme, opepříme a obalíme v mouce s nadrobno pokrájenými bylinkami. Rybu opečeme v rozehřátém oleji z obou stran. Vejce rozšleháme, přidáme strouhaný sýr, posekané ořechy, osolíme a lehce promícháme. Porce ryby vložíme do pekáče potřeného máslem, přikryjeme ořechovou směsí, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a v předehřáté troubě zapečeme do zlatová cca 30 min. při 200 C. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Candát na bylinkové omáčce, Candát na portugalský způsob, Candát se špenátem, Ořechové kuličky v kokosu, Jehněčí kotletky v krustě