Brusinková zvěřina s bramborovými vdolky

30.5.2012
Potřebujeme:

1 kg kančího stehna, 2 mrkve, 1 petržel, půl celeru, půl kedlubny, 1 malá cibule, 4 - 5 stroužků česneku, 1 PL octa, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, 5 zrnek celého pepře, 1 PL sušených borůvek (nebo kompot), 3 dcl červeného vína, 1 šlehačka, půl HR brusinek, 1 kg brambor, 3 vařené brambory, 4 vejce, pepř, majoránka, sůl, olej

Jak na to:

Nakrájenou kořenovou zeleninu provaříme v litru osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, cibuli, 2 stroužky česneku a borůvky. Pomalu vaříme do změknutí. Po vychladnutí přidáme ocet a 1 dcl vína. Do vzniklé marinády dáme maso a necháme ho odstát asi 2 dny. (Maso musí být zcela ponořeny.) Polovinu marinády přelijeme do tlakové hrnce i s masem, přidáme 2 dcl červeného vína a vaříme 30 - 50 min. (Podle druhu masa). Po uvaření maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme a přidáme polovinu smetany. Maso rozporcujeme a na talíři dozdobíme lžičkou brusinek a lžičkou smetany. Z nastrouhaných brambor slijeme škrobovou vodu, přidáme nastrouhané vařené brambory, přidáme žloutky, sníh z bílků, majoránku, česnek, sůl a pepř. Smažíme na oleji v dolkové pánvi a podáváme jako přílohu.

Podobné recepty:

Falešné vdolky, Vdolky z jogurtu, Rychlé vdolky, Vdolky, Vdolky