Treska s rajčaty a cibulí

30.5.2012
Potřebujeme:

2 tresky (po 250 g), 1 citron, 500 g rajčat, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 PL másla, 2 lžíce oleje, 1 dcl vývaru, svazek kopru, bílý pepř

Jak na to:

Ryby a citron opláchneme a osušíme. Rajčata nařízneme do kříže a přelijeme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme je na čtvrtky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Ryby osolíme, vymačkáme na ně citron, obalíme v mouce a dáme péct na másle v pánvi. V druhé pánvi na oleji podusíme cibuli, přidáme rajčata, podlijeme vývarem a necháme povařit asi 5 min. Kopr posekáme, část odložíme na ozdobu a část přidáme k rajčatům. Směs pak osolíme a opepříme. Ryby servírujeme polité výpekem, obložené rajčaty a koprem.

Podobné recepty:

Zapékaný kapr nebo treska, Treska trochu jinak, Fusilli s mořskými plody, rajčaty a vínem, Falešná treska, Falešná treska