Caezar salát

Potřebujeme:

750 g ledového salátu, 300 g chleba, 2 sardelové očka, 100 g parmezánu, 3 vejce, 2 žloutky a 1 celé vejce, 150 ml oleje, 100 g parmezánu hobliny, 20 ml octa, sůl, pepř, 2 stroužky česneku

Jak na to:

Dressing: Do šlehače dáme vajíčka a žloutky a za středně rychlého šlehání postupně přidáváme olej. Pak přidáme posekaný česnek, parmezán, sůl, pepř, snížíme frekvenci šlehání a přidáme ocet. Z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na malé kostičky, které pak na sucho osmahneme na pánvi a osolíme. Salát omyjeme a natrháme na středně velké kousky, promícháme s dresinkem, posypeme parmazánovými hoblinami a na vrch dáme sardelové očka.

Podobné recepty:

Zamilovaný salát, Olivový salát, Mušličkový salát, Hlávkový salát s vejci, Salát plný barev