Brynzové halušky

Potřebujeme:

1 kg brambor, 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 2 vajíčka, 1/8 másla, 400 g brynzy, 200 g prorostlé slaniny, 200 g měkké pikantní klobásky, sůl

Jak na to:

Nastrouhané brambory smícháme s moukou, vajíčky a solí. Vytvoříme těsto, ze kterého přes sítko pouštíme do vařící vody halušky. Postupně je vybíráme do připravené mísy, na spodku níž je máslo. Tak jako vybíráme teplé halušky, dáváme na jednotlivé vrstvy brynzu, aby se průběžně rozpouštěla. Na pánvi osmažíme slaninu, do které přidáme i na kostičky nakrájenou klobásku. Před servírováním polijeme touto směsí připravenou porci halušek.

Podobné recepty:

Brynzové halušky, Brynzové-vaječné halušky s klobásou, Brynzové námořnické halušky, Brynzové halušky, Brynzové halušky