Telecí řízky na dezertním víně

Potřebujeme:

4 telecí řízky, 30 g másla, 1 dcl dezertního vína nebo vermutu, petrželová nať, 1pl hladké mouky, 2 dcl hovězího vývaru, 1 cibule, olej, černé nebo bílé pepř a sůl

Jak na to:

Řízky vyklepeme a obalíme v mouce. Rozpálíme olej a máslo, položíme pláty masa a zprudka zarestujeme. Po chvíli oheň ztiší, maso podlijeme vývarem a necháme dusit. Změklé maso vyjmeme a uchováme teplé. Do výpeku přidáme na jemno nakrájenou cibuli a když je sklovitá vlijeme vermut. Omáčku povaříme a v případě potřeby můžeme propasírovat. Jemnou šťávou přelijeme maso, dozdobíme petrželkou a podáváme s dušenou zeleninou a bramborovým pyré.

Podobné recepty:

Telecí řízky po boloňsku, Plnění telecí řízek, Telecí na citronech, Telecí řízky v jemné zeleninové Smetanové omáčce, Telecí s jablíčky