Ohnivé řízky

Potřebujeme:

300 g vepřového masa, 1 cibule, 1 PL celého pepře, 1 PL oleje, 5 cl koňaku, 2 polévkové lžíce másla a sůl

Jak na to:

Řízky zlehka vyklepeme a natřeme po obou stranách olejem. Koření rozdrtíme válečkem na těsto na hrubší kousky a řízky v něm obalíme. Opékáme je z každé strany 2-3 min. Přidáme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Maso osolíme a polijeme koňakem, který zapálíme a necháme vyhořet. K o flambovanému masu přidáme máslo, které nám zjemní vzniklý výpek. Řízky podáváme přelité omáčkou s americkými bramborami a zeleninovou oblohou.

Podobné recepty:

Ohnivé dršťky, Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí