Kuřecí křídla v jablečné omáčce

Potřebujeme:

6 ks kuřecích křídel, 1 balíček grilovací směsi, olej, sůl
Omáčka: 3 jablka, 1 pomeranč, 1 plátek bílého toastového chleba, 1 PL bílého vína, 1 KL octa, 2 lžíce mletých mandlí, 1 cibule, pepř, muškátový oříšek, zázvor

Jak na to:

Kuřecí křidélka osolíme, posypeme grilovací směsí, pokapeme olejem a pečeme 30 min. na 200 stupních. Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na plátky, nastrouháme kůru z pomeranče a opečeme a rozdrtíme chléb. Na pánev vložíme plátky jablek, mleté ​​mandle, nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru a rozdrcený chléb. Podlijeme vínem, pokapeme octem a pomalu dusíme 15 min., Dokud jablka nezměknou. Omáčku rozmixujeme a přelijeme jí upečené křidélka. Podáváme s bramborovou plackou a jablkovým kompotem.

Podobné recepty:

Kuřecí křídla na čínský způsob, Kuřecí křídla na bramborách, Grilované kuřecí křídla, Kuřecí polévka, Kuřecí křídla na Medovo-Horčicové marinádě