Kopaničářského bramborové poupata
25.5.2012
500 g v slupce uvařených brambor, 200 g mouky, 1 vejce, sůl, menší klobása, 1 cibule a vajíčka na smaženici
Jak na to:Z brambor, mouky, vajíčka a soli připravíme těsto, rozválíme ho na tloušťku 1 cm a nařežeme na proužky. Vzniklé "slíže" ručně uvalíme a dáme vařit. Když vyplavou na povrch, povaříme je ještě 2 min. a scedíme. Na oleji osmahneme cibuli s klobásou a zalijeme rozšlehaným vajíčkem. Hotovou smaženici vmícháme do uvařených poupat a můžeme servírovat. Poupata výborně chutnají s kysaným zelím nebo nakládanými okurkami.
Podobné recepty:Bramborové krokety, Kopaničářské králičí soté, Česneková polévka s houbami, Kari panenka v bramborové placce, Bramborový knedlík - sypká směs