Steak s gorgonzolovou omáčkou

Potřebujeme:

3 hovězí steaky á 200 g, 200 g smetany, 3-4 dcl suchého bílého vína, sůl, bílý pepř, 4-5 sardelek, 1 žloutek, 100 g gorgonzoly, olivový olej, hrst červeného rybízu

Jak na to:

Víno vaříme spolu se smetanou asi 10 min. Přidáme pepř, sůl, gorgonzolu a vaříme ještě 5 min. Na oleji osmažíme steaky (každou stranu 2-3 min.), Vyjmeme je, uložíme na plech a dáme zapéct na 250 C na dalších 10 min. Omáčku stáhneme, přidáme sardelky a žloutek, který mícháme tak, aby se nesrazil. Upečené maso vyjmeme, polijeme omáčkou a ozdobíme rybízem. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Podobné recepty:

Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Metropolitan hovězí steak, Papardelle s gorgonzolovou omáčkou, Steak s hořčičnou omáčkou, Steak z lososa na bylinkovém másle