Srnčí kýta s marmeládovou omáčkou

18.5.2012
Potřebujeme:

400 g srnčího stehna, sůl, pepř, 4-5 plátků slaniny, knedlík / jako příloha /

Marináda: 0,5 l octa, 1 l vody, 150 g kořenové zeleniny, 100 g cibule, sůl, 8 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, bobkový list, tymián

Omáčka: 1 cibule, kořenová zelenina, máslo, 10 g celé skořice, 5 hřebíčků, 5 zrnek pepře, tymián, bobkový list, citronová kůra, 1 PL krystalového cukru, 3 lžíce hladké mouky, 4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 PL šípkové marmelády, kyselina citronová, sůl, 1/8 l vína

Jak na to:

Nakrájenou zeleninu a cibuli vaříme v octové vodě asi 10 min. Pak ji osolíme a necháme vychladnout. V takto vytvořené marinádě marinujeme maso nejméně 5 hod., Ale můžeme ho v ní nechat i 2 dny. Na-marinované maso prošpikujeme uzenou slaninou. Na pekáči zpěníme nakrájenou cibuli do zlatová, přidáme zvěřinu, podlijeme vývarem a pečeme 1,5 - 2 hod. Měkkou zvěřinu vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a kořenovou zeleninu usmažíme na másle, přidáme ostatní koření a zaprášíme moukou. Přidáme rajčata, protlak, sůl a podle chuti kyselinu citrónovou. Přecedíme a přidáme červené víno. Jako přílohu podáváme knedlík.

Podobné recepty:

Srnčí šašlíček, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Srnčí guláš, Lovecký jagárek ze srnce, Srnčí medailonky s drceným bramborou