Svatební telecí řízky se šalvějí

Potřebujeme:

4 větší šalvějové listy, 4 telecí řízky, 4 plátky syrové šunky, sůl, pepř, 4 lžíce másla, 75 ml bílého vína, 8 krajíců bílého sendvičového chleba, 2 mozzarelly, 300 g malých rajčat, čerstvá bazalka

Jak na to:

Řízky naklepeme přes fólii. Pomocí párátka připevníme na každý řízek plátek šunky a šalvějový list. Řízky z druhé strany opepříme a osolíme. Máslo zahřejeme na pánvi a vložíme do něj řízky obloženou stranou dolů. Opékáme je 2 min, obrátíme a opékáme ještě asi 1 min. Po vyjmutí je zabalíme do alobalu, aby zůstaly teplé. Do výpeku přilijeme víno, necháme ho povařit a vzniklou šťávou polijeme řízky. Opražíme si malé krajíčky bílého chleba. Malé rajčata a mozzarellu nakrájíme na kousky, smícháme s olejem a lístky bazalky. Směs klademe na chlebíčky a servírujeme jako přílohu k řízkům.

Podobné recepty:

Telecí řízky po boloňsku, Plnění telecí řízek, Telecí na citronech, Telecí řízky v jemné zeleninové Smetanové omáčce, Telecí s jablíčky