Krupicové-máslové noky s broskvovou šlehačkou

Potřebujeme:

2 vejce, 40 g másla, 140 g krupice, špetka soli, 10 g moučkového cukru, 0,2 dcl smetany, čerstvé broskve, 50 g strouhané čokolády

Jak na to:

Žloutky utřeme s máslem a cukrem. Do vzniklého krému přidáme do tuha ušlehaný sníh z bílků, sůl a nakonec krupici. Lžíci namočíme do vody a z masy vykrajujeme větší halušky. Vkládáme je do horké vody a pomalu vaříme. Ušleháme šlehačku, do které jemně zapracujeme na drobno nakrájené broskve. Halušky ozdobíme ovocnou šlehačkou a strouhanou čokoládou a servírujeme na mělkém talíři.

Podobné recepty:

Krupicové máslové noky (do polévky), Máslové noky, Zeleninová polévka s krupicovými noky, Máslové noky (do polévky), Grilované kuřecí prsa s broskvovou omáčkou