Milánská specialita

Potřebujeme:

4 kusy telecího masa, 250 ml masového vývaru, 400 g rajčat, 500 g zelené fazolky, 50 g másla, 30 g parmezánu, 3 mrkve, 3 celerové stonky, 3 cibule, 4 stroužky česneku, petrželka, 4 lžíce oleje, 2 PL másla, čerstvý tymián, bobkový list, pepř, nastrouhaná kůra z citronu, sůl

Jak na to:

Maso orestujeme na oleji, přidáme polovinu nakrájené mrkve, celeru a cibule. Ochutíme česnekem, tymiánem, bobkovým listem a petrželkou. Cibuli, česnek a petrželku posekáme a s Fazolkou orestujeme na másle. Polovinu pokrájených rajčat smícháme s částí vývaru, osolíme, opepříme a nalijeme na maso. Dusíme cca 45 min, pak přidáme zbytek zeleniny a vývaru a ještě dodusíme. Těsně před koncem přimícháme strouhaný parmezán. Hotové maso před servírováním posypeme "gremolátou" z česneku, petrželky a citronové kůry.

Podobné recepty:

Milánská rýže, Milánská omáčka, Špagety na sladko - Krkonošská specialita, Milánská hustá zeleninová polévka, Taťkova specialita