Košovská fazulovice s loutkami

Potřebujeme:

500 g suché fazole, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celer, 1 cibule, sádlo, 3 lžíce hladké mouky, mletá červená paprika, sůl, voda
Babky: 300 g brambor, 1 vejce, hladká mouka, olej, majoránka, drcenou kmín, pepř

Jak na to:

Fazole, které jsme namočili den předem, vaříme spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou a solí. Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, zasypeme troškou hladké mouky a paprikou. Vlijeme do polévky a povaříme. Nastrouhané brambory smícháme se solí, pepřem, majoránkou, kmínem, hladkou moukou, vejcem a vypracujeme tužší těsto. Na vymaštěné pánvi tvarujeme "babky", které opékáme z obou stran. Babky vložíme do vařící polévky, chvíli povaříme a podáváme.

Podobné recepty:

Košovská specialita, Hustá fazulovice