Masová rolka s houbami

Potřebujeme:

800 g hovězího masa z kýty, 30 g slaniny nebo šunky, 20 g másla, 25 g sušených hub, 100 ml rajčatové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 kostka bujónu, 200 ml bílého vína, petrželová nať, olej, pepř, sůl

Jak na to:

Hřiby necháme změknout ve vodě. Maso rozklepeme na tenké pláty a na každý uložíme plátek šunky a posypeme nasekanou natí a česnekem. Z plátů vytvarujeme rolku, kterou převážeme nití. Nasekanou cibuli, mrkev a celer orestujeme na oleji s máslem, dokud zelenina nezměkne. Přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran. Podlijeme vínem, rajčatovou šťávou a vývarem, přikryjeme a vaříme asi hodinu. Potom přidáme houby a vaříme dalších 20 min. Role servírujeme polité šťávou.

Podobné recepty:

Krůtí rolka na rozmarýnu s pečenými brambůrky - eintopf, Šunková rolka, Šunková rolka, Palačinky s masovou náplní, Masová polévka s houbami