Kroupy se skopovým

Potřebujeme:

hrst krup, hrst fazolí, 300 g skopového masa, 4 brambory, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), sůl, celý pepř, mletá červená paprika

Jak na to:

Omyté maso dáme vařit do 1 litru vody, přidáme kroupy, den předem namočené fazole, 2-3 zrníčka celého pepře, trochu soli. Vaříme asi 1 hod.. Přidáme zeleninu a vaříme dalších 10-15 min, pak doložíme na kostky nakrájené brambory a dovaříme. Když jsou brambory měkké, dochutíme solí a červenou paprikou, případně přilijeme vodu. Maso vyjmeme, teplé osolíme, opepříme a podáváme s chlebem a kyselým zelím. Zajídá se vzniklou kroupová polévkou.

Podobné recepty:

Kroupy s uzeným, Šumajstr, Selská kroupová polévka, Kapustnice s kroupami, Kuba s houbami