Vepřové koleno s fazolemi a kysaným zelím

Potřebujeme:

350 - 400 g vepřového kolena, 100 g cibule, 400 g kysaného zelí, 2 bobkové listy, 250 g sterilované bílé fazole, sůl, bílý pepř, čerstvý rozmarýn, olej

Jak na to:

Koleno omyjeme, osušíme a podle chuti osolíme a opepříme. Plech vymažeme, položíme na něj polovinu na kostky pokrájenou cibuli, zelí, koleno, přidáme bobkový list, rozmarýn a asi 2 dcl vody. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 2 hod. Na pánvi si zahřejeme olej a podusíme na něm zbylou cibuli, přidáme měkkou fazole a za stálého míchání vše zahřejeme. Mírně osolíme a opepříme. Koleno servírujeme obložené zelím a fazolemi.
Jako přílohu podáváme chléb nebo brambory.

Podobné recepty:

Kapustnice s fazolemi, Plněné vepřové koleno, Vepřové koleno, Vepřové koleno, Marinované grilované koleno