Balkánská specialita

14.5.2012
Potřebujeme:

400 g mletého vepřového masa, 200 g mletého hovězího masa, 12 brambor na pečení, 100 g uzené slaniny, 2 dcl oleje, pepř, půl KL ​​soda bikarbóna, 1 PL čubrica, 0,5 kg pórku, 0,5 kg zelí , zavařené beraní rohy, čerstvá zelenina na dekoraci

Jak na to:

Pomleté ​​masa smícháme dohromady, přidáme 0,5 dcl oleje, jedlou sodu, čubricu, dokořeníme pepřem a jemně osolíme. Vytvoříme řízky, které necháme v chladničce odležet. Na grilovací pánvi rozehřejeme malé množství oleje a maso opečeme tak, aby mělo výrazné pruhy. Brambory omyjeme, hluboko podélně a dvakrát příčně mělčí nařízneme. Do zářezu vložíme tenký plátek slaniny. Poklademe na rošt a pečeme 25 minut v troubě vyhřáté na 200 C. Pórek a zelí nakrájíme na tenké proužky. Beraní rohy podélně rozřízneme, nakrájíme na proužky, smícháme s pórkem a zelím a dochutíme nálevem z rohů a solí. Podáváme se suchým bílým vínem.

Podobné recepty:

Špagety na sladko - Krkonošská specialita, Taťkova specialita, Balkánská pizza, Kořeněná specialita, Specialita „domino"