Čertové koule

14.5.2012
Potřebujeme:

225 g mletého vepřového masa, 225 g mletého hovězího masa, 1 stroužek česneku, 2 lžíce strouhanky, 1/2 chilli papriky, 1 vejce, sůl, pepř, olej na smažení
Omáčka: 1 lžíce oleje, 1 cibule, zelená paprika, 400 g konzervovaných rajčat, 1 červená a 1 zelená chilli paprička, 1/2 KL mletého kmínu, 2 stroužky česneku, 1 malý rajčatový protlak, pepř, cukr, sůl

Jak na to:

Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli s paprikou a necháme změknout. Přidáme posekané chilli papričky, kmín a podusíme do zesklovatí. Přidáme cukr, koření, sůl, rajčata a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Pro barvu přidáme protlak. Mezitím smícháme všechny suroviny na koule a dlaněmi tvarujeme malé kuličky. Restujeme je na oleji asi 10 minut, pak poklademe do mísy a přelijeme omáčkou.

Podobné recepty:

Marcipánové koule, Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Burizónové koule, Marcipánové koule, Tatrankové koule