Flameri

14.5.2012
Potřebujeme:

1 l mléka, 100 g krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g krupice, 3 bílky, špetka soli, ovocná šťáva, čerstvé nebo kompotované ovoce, šlehačka

Jak na to:

Mléko osladíme polovinou cukru, přidáme vanilkový cukr a necháme přejít varem. Tenkým pramínkem vsypeme krupici a vaříme asi 10 minut. Kaši necháme zčásti vychladnout a mezitím z bílku, soli a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Ten vmícháme do vlažné kaše a vzniklou masou naplníme formičky opláchnuty studenou vodou. Flameri dáme na 2 hodiny zchladit, aby se daly pěkně vyklopit. Takto připravený dezert přelijeme ovocnou šťávou a dozdobíme ovocem.