Fagiolata Messicana

Potřebujeme:

300 g černé fazolí, 300 g uzené slaniny, 100 g pikantní salámu, 2 stroužky česneku, 3 cibule, 400 g rajčatové omáčky s dužinou, petrželová nať, 2 bobkové listy, 1 zralý banán, 50 g sušených rozinek, pálivé papričky, olej, sůl, bílý chléb

Jak na to:

Fazole povaříme spolu s bobkovým listem. Dvě nadrobno nakrájené cibule zpěníme na oleji, přidáme feferonky, slaninu a salám. Lehce orestujeme a přidáme konzervovaná rajčata. Vaříme, dokud suroviny nezměknou. Na třetí cibuli orestujeme na kolečka nakrájený banán spolu s rozinkami. Mexické fazole servírujeme s banánovou omáčkou, posypané petrželkou. Tuto mexickou specialitu zajídáme bílým chlebem.

Podobné recepty:

Fagiolata Italiana