Plněné Bosňáků

Potřebujeme:

6 ks Bosňáků, 450 g prorostlé oravské slaniny, 8 trojúhelníků roztíratelného sýra, 2 ks taveného sýra v střívka, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, petrželka, sůl, polévkové koření, 500 g zakysané smetany

Jak na to:

Z Bosňáků odřízneme vršky a vydlabeme střídku. Slaninu nakrájíme, osmahneme a tukům vytřeme vnitřek Bosňáků. Sýry, smetanu, na kostičky nakrájené papriky, pepř, sůl, nasekanou nať a vychladlou slaninu spolu smícháme a směsí plníme Bosňáků. Přikryté poklademe na vymaštěný plech a střídku poklademe po okrajích. Potřeme vnějšek Bosňáků, tak pokapeme tukem střídy. Dáme zapéct na 15 minut do vyhřáté trouby na 200 C.

Podobné recepty:

Krémová cibulačka v Bosňáků, Houbová polévka v Bosňáků, Česneková krémová polévka v Bosňáků, Polévka Gremium, Plněné housky nebo Bosniaky